Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

Μετά από μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς, μετακινήσεις επίπλων, ξεκαθάρισμα και πολύ μα πολύ καθάρισμα, νομίζω πως ήρθε η ώρα να πω πως το νηπιαγωγείο μου είναι ΣΧΕΔΟΝ έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά. 
Προσπάθησα να αφήσω λίγες και ξεκάθαρες γωνιές, και να κάνω το χώρο όσο το δυνατό πιο λειτουργικό. 

Παρεούλα:
Η παρεούλα διακοσμείται φέτος με καινούρια παράσταση, μια που δεν μπορώ καμία χρονιά να δουλεύω παλιό υλικό και θέλω να ανανεώνομαι. Έτσι, μετά από πολλούς καφέδες με τη φίλη μου, και συζήτηση γύρω από το πως φαντάζομαι το ημερολόγιο και το παρουσιολόγιο, το κατασκεύασα και μπορώ να πω πως είμαι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα. Επίσης μπορείτε να δείτε και το γραμματοκιβώτιο όπου βάζουμε όλες τις άγνωστες λέξεις που μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η γωνιά του παππού:
Το τζάκι, η πολυθρόνα και πολλά βιβλία για να διαβάζουν και να χαλαρώνουν τα παιδιά.

Η γωνιά της τέχνης
Είναι ακόμα στα σκαριά, καθώς λείπουν τα υλικά. Αγόρασα τον πίνακα με τα ηλιοτρόπια και τον κρέμασα πάνω από το καβαλέτο. πάνω από τον πίνακα υπάρχει η ρήση του Πικάσο ότι κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης... Φέτος μετακόμισα το καβαλέτο δίπλα στις τουαλέτες για να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο νερό και να μην έχουμε ατυχήματα.

Χώρος δραστηριοτήτων

Στα ντουλάπια θα βάλω το κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό μαθηματικών, γλώσσας, φυσικών επιστημών, όλα με την ώρα τους...

Όπως ίσως διακρίνετε, τους τοίχους τους προτιμώ κενούς, χωρίς δικές μου κατασκευές, το ίδιο και τα παράθυρα. Κουρτίνες δεν έχω λόγω κρίσης. Έτσι κρέμασα κάτι ρετάλια από παλιές κουρτίνες που είχα βρει, τα στερέωσα με πινέζες και πάνω έβαλα αποξηραμένα πλατανόφυλλα. Δείχνουν υπέροχες.

Η φετινή χρονιά εύχομαι να είναι άκρως δημιουργική.
Παρατηρείται μια έξαρση από ιστολόγια με υλικό για το νηπιαγωγείο γι αυτό και θα προσπαθήσω οι αναρτήσεις μου να είναι λίγες και πρωτότυπες. 
Υπάρχει άπειρο υλικό για CLOPY PASTE. 
Δείτε τα όλα, αξιολογείστε τα, βρείτε ποια σας ταιριάζουν, μετατρέψτε τα για το δικό σας τμήμα και μετά εφαρμόστε τα. 
Μην αναμασάτε έτοιμες δουλειές συναδέλφων. Όλες οι δραστηριότητες έχουν γίνει σε διαφορετικό πλαίσιο από το δικό σας. Φέρτε τα στα μέτρα σας και προσθέστε τη δική σας πινελιά.
Δεν μας τιμά ως εκπαιδευτικούς να χάσουμε την ευελιξία και δημιουργικότητά μας, 
Αυτά από μένα... Καλή μας χρονιά!!!!

3 σχόλια:

  1. καλή μας χρονιά!!! Επειδή δεν μπορώ να διακρίνω καλά την γωνιά της παρεούλας, τα κεκάκια πάνω απο τον ζαχαροπλάστη είναι οι μήνες;;; και οι τούρτες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σχολική χρονιά Μαρίνα! Η τελευταία παράγραφός σου δε θα μπορούσε να με βρει περισσότερο σύμφωνη! Σε εκτιμώ πάρα πολύ και σου εύχομαι από καρδιάς να είσαι ευλογημένη και γερή και η χρονιά να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο όμορφα και δημιουργικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντρια έτσι είναι τα πράγματα.
    Ο καθένας από μας νομίζω έχει εκπαιδευτεί και μπορεί να κρίνει ποια είναι "άξια λόγου" και ποια "να χαμε να λέγαμε".
    Άλλωστε όπως λέει και ο οδηγός μας
    Το παιδί πρέπει να έχει κατι να πει για να γράψει κάτι.
    Ας το εφαρμόσουμε κι εμείς λοιπόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.