Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΗΜΕΡΑ.
Εδώ και μέρες τα παιδιά παίζουν στον Υπολογιστή την περιπέτεια της μικρής αρκουδίτσας www.callisto.gr , με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Τα ερεθίσμα τα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η μικρή αρκούδα, πολλά. Σκέφτηκα σήμερα να επικεντρωθούμε στην ιστορία της μικρής αυτής φίλης μας για να ευαισθητοποιηθούμε για το θέμα των ζώων. Αποφάσισα να τραβήξω λίγο την ιστορία της ζωής της, μετά από το βιντεάκι που βρήκα στο Διαδίκτυο.


Το βίντεο με συγκλόνισε και το έδειξα στα παιδιά. Τους είπα λοιπόν πως η μικρή Καλλιστώ πιάστηκε με τη μαμά της και την οδήγησαν σε ένα Ζωολογικό Κήπο. Εκεί κάποιοι τους χώρισαν, επειδή ήθελαν να πάρουν τη μικρή σε άλλο κλουβί. Τα παιδιά συγκλονίστηκαν και εξαγριώθηκαν ταυτόχρονα με τους "απαγωγείς".  Συζητήσαμε και καταγράψαμε τι θα κάνουμε για να τη βοηθήσουμε, και προέκυψε η ιδέα να σπάσουμε τα κάγκελα και να την ελευθερώσουμε. Έτσι φτιάξαμε ένα κλουβί από το οποίο μπορούμε να βγάλουμε τα κάγκελα και να χαρίσουμε και πάλι το χαμόγελο στη μικρή Καλλιστώ.


2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.