Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

O Τζακ και η Φασολιά

Έχουμε ήδη διαβάσει την ιστορία της Κόκκινης Κοτούλας που αφορά στη σπορά και σήμερα  διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το Τζακ και τη φασολιά, δίνοντας ένα εναλλακτικό τέλος στην ιστορία μας.
Στη συνέχεια φτιάξαμε το σπίτι του Τζακ, φυτέψαμε σε θήκες από CD τα μαγικά μας φασόλια (μια ιδέα που πήρα από την Καλλιόπη Παπουτσάκη) , και περιμένουμε τη μέρα που η μαγική μας φασολιά θα φτάσει το Κάστρο του Γίγαντα.
Έτσι, συχνά θα παρατηρούμε πόσο πολύ μεγαλώνουν τα φυτά μας, θα τα φροντίζουμε και θα ζωγραφίζουμε την εξέλιξή τους.






6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η κατασκευή! Δεν κατάλαβα όμως πού είναι τα φασόλια? Έβαλες βαμβάκι στη βάση του ξύλου πίσω από την πόρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φασόλια είναι μέσα στο βαμβάκι, σε μια πλαστική θήκη από CD η οποία κολλήθηκε πίσω από το σπιτάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ενα βραβείο και απο μένα για το αξιόλογο blog σου και τις υπέροχες ιδέες που μας εμπνέουν συνεχώς!!
    ΑΠΟ: http://vrefonipiagwgos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.