Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο ψεύτης βοσκός - Φύλλα εργασίας

Και ενώ η περιπλάνησή μου στα νηπιαγωγεία της πόλης μου συνεχίζεται, αποφάσισα να δουλέψω τις ημέρες που έρχονται πάνω στο παραμύθι του ψεύτη βοσκού, με διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες. Έφτιαξα λοιπόν έναν πίνακα αναφοράς με λέξεις από το παραμύθι και δύο απλά φύλλα εργασίας, μια που δε γνωρίζω και το επίπεδο της τάξης. Πρόκειται για μια ακροστοιχίδα και ένα κρυπτόλεξο. Να σημειωθεί ότι προηγείται η εργασία στην ομάδα των ατομικών φύλλων εργασίας.Εναλλακτικά μπορούν να παραληφθούν οι λεζάντες και να ψάξουν τα παιδιά από τον πίνακα αναφοράς για να γράψουν τις λέξεις. 

Keep Sharing!!!


1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.