Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

TO BIBΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Τι θα λέγατε αν κάναμε ένα βιβλιαράκι με τα βασικά στοιχεία που μαθαίνουμε για το Πάσχα;; 

Κυκλοφορούν διάφορα ξενόφερτα στο διαδίκτυο  αλλά επέλεξα να φτιάξω ένα δικό μου, με καθαρές μορφές οι οποίες θα συμβαδίζουν με την χριστιανική μας παράδοση. Επίσης ήθελα να βρίσκονται εκεί αποτυπωμένα και τα παραδοσιακά ποιήματα και κάλαντα που μαθαίνουμε για τo Πάσχα.

Το δικό μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ περιλαμβάνει 8 σελίδες με τα πιο βασικά και απλά στοιχεία των ημερών. Οι σελίδες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εποπτικό υλικό από εμάς. Στα παιδιά δίνουμε τις σελίδες με διάφορα κενά, τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν, αφού ζωγραφίσουν τις εικόνες.

Tα εξώφυλλα γίναν με νερομπογιά με πολύ όμορφο αποτέλεσμα.


 Το βιβλίο θα δουλεύεται με τα παιδιά την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος θα δεθεί για να το πάρουν στο σπίτι για τις διακοπές του Πάσχα. Καθημερινά δίνουμε μία εικόνα στα παιδιά, τη ζωγραφίζουν και συμπληρώνουν τις λέξεις που λείπουν.


Το βιβλιαράκι μας μπορείτε να το κατεβάσετε αν θέλετε να το δουλέψετε, από την ιστοσελίδα μας nipiagogos.weebly.com   εδώ.

Eλπίζω να σας βοηθήσει...
Keep sharing!!!!















9 σχόλια:

  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ!!!
    ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ 40 ΑΝΤΙ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ (ο δαίμων του τυπογραφείου)
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
    ΝΑ' ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα και το διόρθωσα Κλεοπάτρα. Ευχαριστώ πολύ :). Κατεβάστε το διορθωμένο για να είστε σίγουροι!!! http://www.nipiagogos.com/uploads/2/3/3/7/23372568/to_vivlio_tou_pasxa_diorthomeno.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΕΒΑΣΑΜΕ !ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικό !!!!! σ ευχαριστούμε .... καλή συνέχεια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρινα !!! τι ωραιες ιδεες ειναι αυτες !!! τι βιβλιαρακι τελειο και χρησιμοτατο , τι καλαθακια ....πατ-κιουτ , τι κοτουλες , μπραβο σας Μαρινα , μπραβο !!!! και του χρονου με υγεια , καλη δυναμη , καλη πασχαλινη συνεχεια , σ ευχαριστουμε πολυυυυυυυυυυυυυ !!!!!!!!!!!!!!!!!! -christi-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραίο το βιβλιαράκι και εντυπωσιακό το εξώφυλλο που φτιάξατε! Ευχαριστούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ . ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ . ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.