Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ζωγραφίζουμε τον πίνακα "MHTEΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ" του Gustav Klimt

 Σήμερα φτιάξαμε τον πίνακα του Κλιμτ "Μητέρα και παιδί"
Ο Gustav Klimt (1862 - 1918) γεννήθηκε στην Αυστρία. Το έργο του θεωρήθηκε προκλητικό για την εποχή του και υπέστη σκληρή κριτική και αποδοκιμασία, κυρίως λόγω του έντονου και κάποιες φορές απροκάλυπτου ερωτισμού που κυριαρχεί σε αρκετούς πίνακές του. Σήμερα, το έργο του ''Προσωπογραφία της Adele Bloch-Bauer II (1912) αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο πίνακα παγκοσμίως, καθώς το 2006 πωλήθηκε έναντι 134 εκατομμυρίων δολαρίων!
Εκατόν πενήντα δύο χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Γκούσταβ Κλιμτ ψηφίστηκε στην πεντάδα αγαπημένων καλλιτεχνών για την ημέρα της μητέρας! για το έργο του Μητέρα και παιδί. 
Αυτό το έργο γνωρίσαμε σήμερα. Μιλήσαμε για τον καλλιτέχνη, τις τεχνικές και τα χρώματα που χρησιμοποιεί, για τη ζωή και τα θέματα που επιλέγει, και φτιάξαμε κι εμείς τον δικό μας πίνακα του Κλιμτ.
Η τεχνική μας απλή: Ξυλομπογιά και έπειτα νερομπογιά αραιωμένη. 
Το αποτέλεσμα επαγγελματικό :).


Τη φωτοτυπία που τους έδωσα τη βρήκα στο διαδίκτυο και είναι αυτή.
Ελπίζω να σας άρεσε :)
Keep Sharing!!!!

4 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.