Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Το όνομά μου - Αρχικό γράμμα: Δραστηριότητες

Η κατασκευή αυτή με την εφημερίδα είναι από τις πιο αγαπημένες μου, επειδή είναι οικολογική, πρωτότυπη και κυρίως εύκολη.
Αρχικά παίζουμε με τα παιδιά και τα γραμματάκια τους. 

Μουσικο-Κινητικό παιχνίδι
 Έχουμε σχεδιάσει στην εφημερίδα τα αρχικά γράμματα και τα δείχνουμε στην παρεούλα. Κάποια παιδιά είναι ήδη εξοικειωμένα και τα αναγνωρίζουν, άλλα μπαίνουν στη διαδικασία σύγκρισης με την καρτέλα τους. Αφού τα μοιράσουμε και τα κόψουμε, ξεκινάει το παιχνίδι. Με τη μουσική τα παιδιά χορεύουν κρατώντας το γράμμα στο χέρι, ισορροπώντας το στο κεφάλι, στο γόνατο, στην πλάτη, στην κοιλιά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα γράμματα στο πάτωμα σε όλο το χώρο και πρέπει τα παιδιά στην παύση της μουσικής να βρουν το γράμμα τους και να ακουμπήσουν το ανάλογο μέρος του σώματος, ανάλογα με την εντολή. Έτσι, ακουμπάμε τη μύτη, το αυτί, το γόνατο, την κοιλιά, τον ποπό κλπ. Κάθε φορά η νηπιαγωγός αλλάζει τη θέση των γραμμάτων.

Κατασκευή:
Υλικά: Νερομπογιές, χαρτιά Α3, ασπρόμαυρη φωτογραφία των παιδιών
Με νερομπογιές και πινέλα τα παιδιά πρέπει να βάψουν όλο το φύλλο τους. Μαθαίνουμε έτσι για τη χρήση των πινέλων και τις ιδιότητες των υλικών.

Αφού το χαρτί μας στεγνώσει, κολλούμε τη φωτογραφία και το αρχικό μας γράμμα. Έχουμε έτσι ένα υπέροχο μοντέρνο κολλάζ.


Keep Sharing!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.