Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΜΑ: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ



Το θέμα που μας απασχόλησε την εβδομάδα που πέρασε ήταν η οικογένειά μας. Αρχικά τα παιδιά σχεδίασαν την οικογένειά τους και το σπίτι τους. 
Στη συνέχεια πήραν μαζί τους χρωματιστά χαρτόνια και σχεδίασαν τα χέρια των μελών της οικογένειάς τους.
Με την επιστροφή τους στο σχολείο και αφού παίξαμε με τα χέρια, τα βάλαμε στη σειρά 
και φτιάξαμε ένα γλυκό καδράκι. 
 Φτιάξαμε έναν πίνακα διπλής εισόδου, όπου με αυτοκόλλητα αποτυπώσαμε τα μέλη της οικογένειάς μας. Μπλε ο μπαμπάς, ροζ η μαμά, πράσινο για τα αγόρια της οικογένειας και κίτρινο για τα κορίτσια.

Αφού κολλήσαμε τα αυτοκόλλητα, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Ποια οικογένεια είναι η μεγαλύτερη και ποια η μικρότερη; Πόσα μέλη έχουν οι περισσότερες οικογένειες κλπ. Φτιάξαμε έκθεση φωτογραφίας με τις οικογένειές μας και τέλος γράψαμε σε βίντεο το δικό μας μήνυμα προς την οικογένειά μας, το οποίο προβάλαμε στην συνάντηση γονέων.
 Ήταν μια πολύ όμορφη και συγκινητική συνάντηση, κι ένα υπέροχο κλείσιμο για το θέμα μας. 
 Αρκετές ιδέες είναι από το Pinterest και τις εξαιρετικές συναδέλφισσες Αριάδνη και Σέβα

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.