Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Η Βιβλιοβαλίτσα της Ζαράφα - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Φέτος η χαρά μου είναι απερίγραπτη, μια που το νηπιαγωγείο μας υλοποιεί ένα πρόγραμμα Etwinning  με τίτλο "Η βαλίτσα της Ζαράφα". To συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δική μου έμπνευσης, οπότε και η χαρά μου είναι διπλή, να το βλέπω να παίρνει ζωή σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. 
Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προγράμματος αποφάσισα να εντάξω και τη γωνιά της βιβλιοθήκης. Η μασκότ του προγράμματος, η αγαπημένη μας Ζαράφα, στέλνει το δεύτερο γράμμα της στα παιδιά, προσκαλώντας τους να γεμίσουν τις βαλίτσες τους με βιβλία που θα έχουν διαβάσει.
Το γράμμα

Η βαλίτσες των παιδιών είναι ένα απλό χρωματιστό Α4 διπλωμένο στη μέση. 
Τα βιβλία που θα διαβάζουν τα παιδιά θα είναι ρούχα στα οποία κάθε φορά θα κολλούν το εξώφυλλο του βιβλίου τους, σαν στάμπα. 
Έχω φτιάξει σελίδες με τις μικρογραφίες των εξωφύλλων των βιβλίων της βιβλιοθήκης. Τα παιδιά βρίσκουν και κόβουν το εξώφυλλο, και το κολλούν στο μπλουζάκι, το οποίο στη συνέχεια μπαίνει στη βαλίτσα τους.

Αυτά και συνεχίζουμε
Keep Sharing!!!


2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.