Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

O ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το σχολείο μας συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης της ActionAid.
Με τη φετινή εκστρατεία δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνουμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!
Ολόκληρος ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία. Τα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν μόνα τους ποια εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις. Ωστόσο η εκστρατεία θα κορυφωθεί στις 31 Μαρτίου  όταν σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν μια παράλληλη δράση-έκπληξη με πολλή, πολλή μουσική. Όλοι ταυτόχρονα θα τραγουδήσουμε το ίδιο τραγούδι.
Ο δικός μας χαρταετός ταξιδεύει με το μήνυμα "Σχολείο για όλα τα παιδιά". 
Ακούσαμε και δραματοποιήσαμε το παραμύθι, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Στη συνέχεια τους έδειξα φωτογραφίες από βομβαρδισμένα σχολεία στη Συρία και μαθητές που δεν είχαν που να πάνε σχολείο...

Αποφασίσαμε με τα πινέλα μας να αλλάξουμε τον κόσμο αυτών των παιδιών... Έτσι ο χαρταετός μας "διορθώνει" το μαύρο της ζωής των παιδιών, και τους χαρίζει σχολείο και χαμόγελα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.