Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΛΙΜΝΗ: Μίνι πρότζεκτ στο νηπιαγωγείο

"Κυρία, σήμερα ήταν μια υπέροχη μέρα με όλα αυτά που κάναμε...!!!"

Συνεχίζοντας τις δράσεις του eTwinning προγράμματος "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά", εκμεταλλευτήκαμε την επικαιρότητα και την είδηση που ακούσαμε ότι βρέθηκαν νεκρά ψάρια στη λίμνη Κάρλα. 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


 Προσάρμοσα την είδηση με  τα δεδομένα του έργου και με τις περιπέτειες του δράκου. Ο δράκος πήγε να κολυμπήσει στη λίμνη, και αυτό ήταν το θέαμα που αντίκρισε. Ζητά από τα παιδιά βοήθεια.
 Συζητήσαμε για το περιστατικό και ψάξαμε στο χάρτη μας να δούμε που βρίσκεται η λίμνη Κάρλα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ



 Διαπιστώσαμε ότι εκεί βρίσκεται το βασίλειο των Λεμονιών και οι φίλοι μας από το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας Βόλου. Έτσι, αποφασίσαμε να τους πάρουμε τηλέφωνο και να τους ρωτήσουμε τι συνέβη. 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 Βρήκαμε το τηλέφωνο στο Ίντερνετ και στη συνέχεια καλέσαμε την κυρία Αποστολία. Ζητήσαμε πληροφορίες, όμως εκείνη δεν γνώριζε τι είχε συμβεί. 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Έτσι αναζητήσαμε στις ειδήσεις περισσότερες πληροφορίες.
Πληκτρολογήσαμε το όνομα της Λίμνης Κάρλας στην αναζήτηση του Google και ψάξαμε για βίντεο, τα οποία και παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή. 



Μάθαμε λοιπόν ότι κάποιοι με ένα βυτίο άδειασαν λύματα στο κανάλι που επικοινωνεί με τη λίμνη, και ότι οι περιβαλλοντολόγοι συνέλεξαν τα ψάρια και θα κάνουν αναλύσεις για να δουν από τι δηλητηριάστηκαν.


Επίσης ανακαλύψαμε ότι σε πολλές λίμνες της χώρας μας έγινε το ίδιο πράγμα... Tα ψάρια δηλητηριάστηκαν από ασυνείδητους που πέταξαν λύματα στη λίμνη...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΡΩΝ

Κάτι πρέπει να κάνουμε!!!
"Κυρία να γράψουμε να σώσουν οι άνθρωποι τα ψάρια"
"Να φτιάξουμε και ένα βίντεο που θα είμαστε τα ψάρια και θα πιούμε το δηλητηριασμένο νερό. "
"Να φτιάξουμε και στολές ψαριών"
Η κυρία φυσικά και δεν χαλάει χατήρι...

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Με χρωματιστά κάνσον φτιάξαμε τις στολές

Γράψαμε και τα μηνύματα της αφίσας μας και ξεκινήσαμε το παιχνίδι.
Τα ψάρια κολυμπούν στη λίμνη, όταν κάποιο βυτίο πλησιάζει και αδειάζει τα λήμματα. Τα ψάρια σιγά σιγά δηλητηριάζονται και ψοφούν...




ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ... Η ΛΙΜΝΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!!!!

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.