Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η πίτα της γιαγιάς: Μουσικοκινητικό Τραγούδι

Σε λίγες μέρες πλησιάζει η ημέρα τρίτης ηλικίας και έψαχνα ένα παραδοσιακό τραγούδι για να τραγουδήσουμε στις γιαγιάδες που περιμένουμε στην τάξη. Έτσι ξέθαψα ένα παραδοσιακό τραγούδι της Ανατολικής Θράκης, "Την Πίτα που έφαγε ο Σπανός". Μας το είχαν διδάξει στο Διδασκαλείο και το λατρεύω χρόνια τώρα. 
Φέτος λοιπόν θα το χρησιμοποιήσουμε για την ημέρα της γιαγιάς, μια που θα έρθουν οι γιαγιάδες και θα μας φτιάξουν πίτα.
Το τραγούδι δεν το βρήκα σε κάποιο cd γι αυτό και έκανα μια απόπειρα να το ηχογραφήσει η αφεντιά μου.
Τα παιδιά σε κύκλο, καλύτερα όρθια, τραγουδούν το κουπλέ κάνοντας ανάλογες κινήσεις. Στο ζουμ παραρα χτυπούν ένα παλαμάκι (ζουμ) και γόνατα. Σήμερα είχαμε πρόβα. Το λάτρεψαν!!!

Μπορείτε να το ακούσετε εδώ από τη γιαγιάΚι εδώ μαζί με το ζουμ παραρα από την αφεντιά μου
Καλή δασκέδαση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.