Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Τα όνειρά μας σε ΚΟΜΙΚ (ΤΠΕ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ)

Φέτος συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά στο eTwinning πρόγραμμα "I can touch a cloud... I can dream my school" που σχετίζεται με τα όνειρα και το πώς μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε. 
Στην αρχή της χρονιάς στις πρώτες μέρες γνωριμίας, ζήτησα από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ένα όνειρό τους...
Ονειρεύομαι μια μέρα...










Στη συνέχεια ομαδοποιήσαμε τα όνειρά μας σε αυτά που μπορούν να πραγματοποιηθούν εάν έχουμε επιμονή και υπομονή (όπως να γίνει κάποιος πρωταθλητής), και σε αυτά που είναι αδύνατον να γίνουν (ονειρεύομαι να αποκτήω φτερά, ή να πιάσω ένα αστέρι). 'Οπως και να χει, εμείς βρήκαμε έναν τρόπο να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, έστω και σε χαρτί...
Στόχος της δραστηριότητας ήταν τα παιδιά να εξοικειωθούν με την εφαρμογή toondoο και να επιλέξουν τα στοιχεία εκείνα που θα συνθέσουν το όνειρό τους. Έτσι εκ περιτροπής το κάθε παιδί επέλεγε φόντο, χαρακτήρα και όλα τα στοιχεία με τα οποία θα μπορούσαν να εικονογραφήσουν τη φράση τους.









Έτσι φτιάξαμε και το βίντεο παρουσίασης των ονείρων μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.