Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Τα αγάλματα στην Κατοχή: Μια STEM βιωματική δράση

Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου, και σήμερα μιλήσαμε για τα θαμμένα αγάλματα στην Κατοχή. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο eTwinning πρόγραμμα "Lion Hunt @ the Museum: Art, History and Technology".

Ο Λέανδρος, η μασκότ μας, περιέγραψε στα παιδιά μια ιστορία που έζησε όταν βρισκόταν στο Μουσείο της Αθήνας...




Παρουσίασα το βίντεο, χωρίς να αποκαλύψω στα παιδιά τι τελικά έκαναν οι αρχαιολόγοι και τους ζήτησα να κάνουν τις δικές τους υποθέσεις. 
Το φύλλο εργασίας ήταν το εξής: 
Πως νομίζετε ότι έσωσαν οι αρχαιολόγοι τα αγάλματα και τα αγγεία του Μουσείου;;




Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα. Αλήθεια...αν ζούσαμε εμείς τότε, πως θα προστατεύαμε τα πολύτιμα αγγεία μας; Τα παιδιά διατύπωσαν προτάσεις και ήταν έτοιμα για δράση!!!

Αρχικά, με πλαστικά ποτήρια φτιάξαμε το αγγείο μας. 
Τα παιδιά τώρα καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία και δημιουργικότητά τους και να δημιουργήσουν μια κατασκευή με την οποία θα προστατεύσουν το αγγείο τους. 
Τη Δευτέρα περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε εάν οι κατασκευές αυτές θα προστατεύσουν τους θησαυρούς τους!!! Οι κατασκευές τους, ευφάνταστες και πρωτότυπες. Τα υλικά που επέλεξαν ποικίλα, από φουσκίτσες και άχυρα, μέχρι χαρτάκια και βαμβάκι.








Αφού λοιπόν τα παιδιά παρουσίασαν την κατασκευή τους, καταγράψαμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την προστασία των αγγείων μας

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα του πειράματος. Έπρεπε να δούμε εάν το κουτί μας θα αντέξει την έκρηξη. Έτσι, ανεβήκαμε στα παγκάκια και..... αρχίσαμε τις δοκιμές!!!

Τελικά τα αγγεία μας άντεξαν κάθε πτώση. Οι κατασκευές μας ήταν πετυχημένες.
Επόμενη φάση, η πρακτική εφαρμογή στη σημερινή πραγματικότητα με τη συσκευασία του αγγείου μας για ταχυδρομική αποστολή στα συνεργαζόμενα σχολεία, κάτι σαν ανταλλαγή δώρων!!!!
Άλλωστε, η συνάδελφος από τη Σλοβακία είναι ήδη έτοιμη να στείλει τα αγγεία που κατασκεύασαν. 

Ανυπομονούμε να δούμε με ποιο τρόπο θα τα συσκευάσει...


1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.