Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Οργάνωση Δανειστικής Βιβλιοθήκης

 Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τα Βιβλία σε Ρόδες στο Νηπιαγωγείο μας. Μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία με θέμα.. τι άλλο; Τα συναισθήματα


Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που επιδιώκει να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και την πρακτική του δανεισμού. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες που φθάνουν στην σχολική τάξη, όπου παραμένουν για ένα περίπου μήνα και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά όχι μόνο να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους.

Στην εποχή της κινούμενης εικόνας, που κρατά τα παιδιά μακρυά από το διάβασμα, τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ενθαρρύνουν τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία. Να τα διαβάσουν, να απολαύσουν τις εικόνες τους, να αναζητήσουν την συντροφιά τους, να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους προκαλούν και να τις συζητήσουν. Πολλές καλές συνήθειες που θα αναπτύξουν γύρω από το διάβασμα, θα τους συνοδεύσουν στην ενήλικη ζωή τους.

Αρχικά έστειλα το παρακάτω φυλλάδιο στους γονείς για να τους ενημερώσω σχετικά.

Πώς διαβάζουμε ένα βιβλίο με το παιδί:


Διαβάσαμε μαζί με τα παιδιά το πρώτο βιβλίο της βαλίτσας...

"Το Βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί" και αφού συζητήσαμε τους λόγους για τους οποίους ένα βιβλίο δεν θέλει να διαβαστεί και τα συναισθήματα που μπορεί να νιώθει, συμπληρώσαμε το παρακάτω Φύλλο εργασίας





Δημιουργήσαμε τις δικές μας κάρτες δανεισμού




και ετοιμάσαμε τις τσάντες της Βιβλιοθήκης μας. Επειδή είναι δύσκολοι οι καιροί, οι συγκεκριμένες τσάντες είναι πάρα πολύ οικονομικές *0,15 λεπτά. Μπορείτε στη φωτογραφία να δείτε τον εκδοτικό οίκο "Μ..... Π....." από τον οποίο τις προμηθευτήκαμε.




Διαλέξαμε το βιβλίο που θα δανειστούμε 

και ξεκίνησε το ταξίδι μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.