Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικες ΣΤΕΜ αποστολές με το Χαχαλώνη part 3: Έκληθρα στον πάγο

 

Η τρίτη αποστολή μας είναι γεγονός
Στα πλαίσια του eTwinning έργου μας #EmpathyTurtles, στείλαμε την τρίτη αποστολή στο σπίτι, για να εμπλέξουμε και τους γονείς. Στόχος τους να δημιουργήσουν με άχρηστα υλικά ένα έλκηθρο. Οι γονείς και τα παιδιά έφτιαξαν θαύματα!!!


Πώς όμως θα τεστάρουμε την κατασκευή μας χωρίς πάγο;; 
Πάγο λοιπόν...
Δημιουργήσαμε παγοδρόμιο στο νηπιαγωγείο μας. 





και αρχίσαμε τις δοκιμές







Μελετήσαμε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τα κατηγοριοποιήσαμε σε αυτά που γλιστράνε ευκολότερα και σε αυτά που δημιουργούν περισσότερη τριβή. Και επειδή ήθελαν όλοι να συμμετάσχουν στις παγοδρομίες, αφού μάθαμε το ψυχοκινητικό τραγούδι ΣΚΙΕΡ, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ,
φτιάξαμε τους δικούς μας σκιέρ...



και κάναμε αγώνες με και χωρίς πάγο

Στη συνέχεια, ζωγραφίσαμε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας








Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο βίντεο που ακολουθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.