Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕΡΑΣ - ΝΥΧΤΑΣ: Ανίχνευση

Τι πιστεύουν τα παιδιά για τη γη:

- Είναι ένας μεγάλος πλανήτης
- Είναι στρογγυλή
- Έχει φως
- Έχει θάλασσα
- Εκεί ζουν τα παιδιά
- Η γη έχει φίλους τους πλανήτες και τους εξωγήινους
- Η γη γυρίζει γύρω γύρω γιατί έχει αέρα στο διάστημα
- Γυρίζει γιατί έχει ένα σίδερο που τη γυρίζει
- Έχει γύρω γύρω ένα σα σωσίβιο και  γυρίζει
- Έχει ένα φίλο, τον Άτλαντα που την βοηθάει να γυρίσει, και όταν αυτός φραρνίζεται γίνεται σεισμός (αυτό τους το χα πει εγώ όταν κάναμε άσκηση σεισμού...)

Το πρώτο τους σχέδιο μετά τη συζήτηση, χωρίς την ανάγνωση του παραμυθιού και την επίδειξη της υδρογείου:
Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού, την επίδειξη του Google Earth και τις δραστηριότητες που έχω δημοσιεύσει, θα μπορέσω να κάνω σύγκριση του τι μάθανε...

2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου! Ασχολούμαι κι εγώ με μικρά παιδιά και πιστεύω ότι το υλικό μου μπορεί να σε βοηθήσει! Σύντομα θα προσθέσω υλικό και για μεγαλύτερους! (http://www.prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/). Περιμένω σχόλια για το αν σε βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mατίνα μπράβο, πολύ όμορφες και πρωτότυπες οι ιδέες σου. Σου έγραψα και στο ιστολόγιό σου. Συνέχισε να δημοσιεύεις, είναι χρήσιμο για όλες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.