Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕΡΑΣ - ΝΥΧΤΑΣ: Google Earth

 


Ανοίγουμε το πρόγραμμα και δείχνουμε στα παιδιά τη γη και πως αυτή περιστρέφεται. Αφού επισκεφτούμε όποια χώρα επιθυμούν (οι δικοί μου θέλησαν να πάμε στο Βόρειο Πόλο), και βρούμε την Ελλάδα καθώς γυρίζει η γη, πατάμε το κουμπάκι που σας δείχνω, με τον ήλιο. 
Εκεί τα παιδιά μπορούν να δουν την προσομοίωση της εναλλαγής ημέρας και νύχτας και να κατανοήσουν τη διαδικασία. 
(Τα παιδιά μετά την επαφή με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπόρεσαν να εξηγήσουν πως έχουμε μέρα και νύχτα).Καλή πλοήγηση...

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό, σωστό κι αληθινό, όπως είναι η φύση!
    ΠΟΠΗ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.