Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το σπίτι του παππού

Aυτές τις ημέρες βρισκόμαστε σε μια αναστάσωση και σε έναν οργασμό εργασίας. Ψαχνόμαστε πως θα οργανώσουμε το χώρο μας, τα τμήματά μας, με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία αίθουσα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τάξης...
Το ίδιο συνέβη και με μένα. Αν και ήμουν αρκετά ικανοποιημένη από τον τρόπο που με βοήθησε ο χώρος στη δουλειά μου την περσινή χρονιά, είχα οπωσδήποτε ανάγκη από αλλαγή. Έτσι, μπαίνοντας στο νηπιαγωγείο μου, άρχισα να ανακατεύω και να αλλάζω τα πάντα. H αλήθεια είναι ότι το μετάνοιωσα προς στιγμήν, καθώς ήταν όλα ένα βομβαρδισμένο τοπίο. 
Για του λόγου το αληθές:

Έψαχνα απεγνωσμένα για μια αλλαγή. 
Και μου ήρθε!!!
Αποφάσισα να φτιάξω έναν χώρο που θα εμπνέει ζεστασιά και θαλπωρή, για να διαβάζουμε τα παραμύθια μας και να διηγούμαστε ιστορίες. Μια γωνιά που θα υποδεχτεί θερμά τα παιδιά... 
Ζήτησα λοιπόν από όσους ήξερα στο χωριό, να μου βρουν μια παλιά πολυθρόνα. Η αλήθεια είναι πως δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να βρω αυτό που έψαχνα... Μέσα σε μια παλιά αποθήκη καθόταν για χρόνια "Η πολυθρόνα του παππού". Μια πολυθρόνα που είχε κρατήσει μια μαμα ενθύμιο από τον παππού της. Έτσι αυτή αποτέλεσε το κέντρο ενδιαφέροντός μου. 
Με το τζάκι από το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, τη στάμνα και υφαντά που έφεραν οι μαμάδες, δημιούργησα "Το σπίτι του παππού". Εκεί θα λέμε παραμύθια, θα διαβάζουμε τα αγαπημένα μας βιβλία και θα ασχολούμαστε με την παράδοση... 
Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και εύχομαι να είναι λειτουργική... ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:


9 σχόλια:

  1. Τι τέλειο πράγμα είναι αυτό. Μακάρι να πήγαινα κι εγώ νηπιαγωγειο σε τέτοιο χώρο. Καλή σχολική χρονιά σου εύχομαι, με υγεία και αγάπη. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα......!!!!!Η πιο ''ζεστή'' γωνιά που έχω δει......σίγουρα τα παιδιά θα την λατρέψουν....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κατάφερες τελικά θηρίο;
    ...κι ύστερα έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...
    ρίξτε κι έναν υπνάκο στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη! Μπράβο σου!
    Και μην ξεχάσετε την πρώτη του Οκτώβρη να καλέσετε κι έναν παππού ή μια γιαγιά να σας πει παραμύθια, όπως τα παλιά χρόνια !

    φιλικά
    dreamskindergarten

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν χρειάζεται να είναι η 1η του Οκτώβρη...Με την 1η ευκαιρία, η πόρτα μας είναι ανοιχτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο Μαρίνα μου!!!Μπράβο!!!
    ΑΝΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.