Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Θεματική Προσέγγιση: Τα γάντια...

Εδώ και μέρες έξω στην αυλή έχουμε χιόνια, αλλά δεν μπορούμε να φτιάξουμε χιονάνθρωπο, επειδή δεν έχουν όλα τα παιδιά γάντια. Έτσι, καθημερινά θέμα συζήτησης αποτελεί το πόσα παιδιά δεν έχουν γάντια. Το έναυσμα δόθηκε, κι έτσι σκέφτηκα να κάνω μια έρευνα και να προσαρμόσω από εδώ και πέρα τις δραστηριότητες σε αυτό το θέμα...


Αρχικά βρήκα το παραμύθι The Mitten της Jean Brett




Έκανα μια μικρή διασκευή στο παραμύθι, για να το προσαρμόσω στις αναγκες της τάξης μου και να μπορέσω να το επεξεργαστώ για διάφορα θέματα στη συνέχεια...
Σας το παραθέτω παρακάτω...
Τα γάντια του Άρη του ξεχασιάρη

Διαβάζουμε το παραμύθι και στη συνέχεια το δραματοποιούμε. Τοποθετούμε ένα μεγάλο πανί στο πάτωμα για γάντι, και τα ζωάκια αναλαμβάνουν δράση!!!
Καλή διασκέδαση για αρχή και ακολουθεί και συνέχεια!!!

4 σχόλια:

  1. το παραμυθι αυτο κυκλοφορουσε και στα ελληνικα πλεον ομως δεν υπαρχει!ειναι πολυ καλο κι ευκολο για δραματοποιηση!!πολυ ωραια ιδεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική ιδέα! Ψάχνω το βιβλίο του Εμμανουήλ Α Μπακακούλη. Επίσης και αυτό δεν κυκλοφορεί πια. Μήπως το έχει κανείς; Σκεφτόμουν να μια φτιάξω μια ψηφιακή παρουσιάση με τις σελίδες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε μου
      τυχαίνει να έχω στο σπίτι μου το Μπακακούλη τον οποίο έχω πάρει απο τη δανειστική βιβλιοθήκη του χωριού μας,Κερί Ζακύνθου.Είναι η τρίτη φορά που το διαβάζουμε με τα 3 μου παιδιά και το χαιρόμαστε πολύ.

      Διαγραφή
  3. To έχω κι εγώ. Θα το ψηφιοποιήσω και θα το αναρτήσω. Πολύ καλή ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.