Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Όταν μεγαλώσω, θα αγγίξω το φεγγάρι

Ψάρεψα μια πολύ όμορφη δημοσίευση για τη Σελήνη, από τις συναδέλφους Ελένη Γουναροπούλου  και Ηρώ Παπαδοπούλου που δημοσίευσαν στην Ιστοσελίδα τους meleniro.gr και αποφάσισα να την αναπαράγω. Η υπέροχη κατασκευή τους έχει τίτλο "Όταν μεγαλώσω, θα αγγίξω το φεγγάρι".


Μόνο που εμάς μας οδήγησε αλλού αυτή η φράση. Τα παιδιά, μόλις αρχίσαμε την κατασκευή άρχισαν να λένε λέξεις με κατάληξη - άρι. Έτσι, ταξιδέψαμε μέσα από ένα ποίημα που φτιάξαμε. Αρχικά συγκεντρώσαμε όσες λέξεις μπορούσαμε που είχαν την ίδια κατάληξη με το φεγγάρι.
(λιοντάρι, κουκουνάρι, σαλιγκάρι, δοξάρι, φανάρι, πατάρι κλπ). Στη συνέχεια, συνθέσαμε το ποίημα μας.


Όταν μεγαλώσω, θα αγγίξω το ΦΕΓΓΑΡΙ

Θα πάρω όμως μαζί μου και ένα ΜΑΞΙΛΑΡΙ

Θα παίζω το βιολί μου, μαζί με το ΔΟΞΑΡΙ

Θα τραγουδώ τραγούδια, για ένα μικρό ΛΙΟΝΤΑΡΙ



Μετά θα ταξιδέψω μακριά μέχρι τον ΑΡΗ

Κι εκεί θα τους πετάξω και ένα ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Κι όταν στη γη γυρίσω, θα πάω στο ΠΑΖΑΡΙ

Να βρω και να αγοράσω ένα ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ.

3 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.