Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

H Αργυρώ των παιδιών

Διαβάσαμε και παρακολουθήσαμε  το παραμύθι στον υπολογιστή. Αφού συζητήσαμε με τα παιδιά για τις εντυπώσεις τους, γίναμε ποιητές και ψάξαμε να βρούμε τις λέξεις που ταιριάζουν (γελάει, τσαλαβουτάει, χαιρετάει), κι έπειτα βρήκαμε και δικές μας (φεγγοβολάει, παραπατάει, σπάει, σκάει).

Φτιάξαμε ομαδικό κολλάζ με τις εικόνες της Αργυρούς και έπειτα τα παιδιά γράψανε τις λεζάντες με τα ρήματα
Στη συνέχεια, ζωγράφισε ο καθένας την Αργυρώ, όπως του αρέσει κι έγραψε τη λεζάντα. Τώρα έχουμε κι εμείς το δικό μας παραμύθι "Η Αργυρώ γελάει".

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.