Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο: Το παιχνίδι του Κρυμμένου ΠΑΝΤΑθησαυρού

 

Την πρώτη ημέρα στο Νηπιαγωγείο συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε στα παιδιά το χώρο της τάξης μας και τις γωνιές - περιοχές μάθησης. Τι καλύτερο γι' αυτό, από ένα παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού;






Έχω σχεδιάσει ένα παιχνίδι με αινίγματα, ώστε στο τέλος, μέσα από το κουτί του θησαυρού, να παρουσιαστεί η μασκότ της τάξης και να γνωριστεί με τα παιδιά. 



Το αρχείο που σας παρουσιάζω, περιλαμβάνει τις πατούσες με τα αινίγματα - αποστολές, μάσκες για να βάλετε στο κουτί του θησαυρού καθώς και την εργασία για την πρώτη ζωγραφιά.




Οδηγίες Δραστηριότητας:

  1. Εκτυπώνουμε το αρχείο.
  2. Κόβουμε τις πατούσες και τις κολλάμε σε μαύρο χαρτόνι ή τις πλαστικοποιούμε. Ετοιμάζουμε τις μάσκες της σελίδας 12.
  3. Ετοιμάζουμε ένα κουτί θησαυρού όπου μέσα θα κρύβεται η μασκότ της τάξης, μαζί με μικροδωράκια για τα παιδιά (αυτοκόλλητα, μπαλόνια κλπ) καθώς και τις μάσκες που περιλαμβάνονται στο αρχείο.
  4. Στο επάνω μέρος κολλάμε την αντίστοιχη πατούσα.
  5. "Κρύβουμε" την κάθε καρτέλα στο σημείο που αναγράφεται στην πατούσα. Επίσης, κολλάμε στην τάξη τις άδειες πατούσες.
  6. Χωρίζουμε τα παιδιά σε 7 ομάδες. Φροντίζουμε να υπάρχουν σε κάθε ομάδα νήπια και προνήπια.
  7. Δίνουμε στην πρώτη ομάδα την κάρτα 0 την οποία κρατάμε στην παρεούλα. Φροντίζουμε να έχουμε έτοιμο τον χορό που θα χορέψουμε με τα παιδιά μόλις βρουν το θησαυρό.
  8. Μετά τον χορό, ανοίγουμε το κουτί και μοιράζουμε τα δωράκια.
  9. Εργασία για την Πρώτη μέρα στο Σχολείο (σελ.13). Τα παιδιά ζωγραφίζουν το πρόσωπο και στην κοιλιά ότι τους άρεσε από την 1η μέρα στο Νηπιαγωγείο.


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα μου στο Teachers Pay Teachers (TPT) και κοστίζει όσο ένα καφεδάκι.


Για να το κατεβάσετε, πατάτε στο πράσινο πλαίσιο Add to Cart και στη συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία σας. Η μετατροπή σε Ευρώ γίνεται αυτόματα (η τιμή είναι περίπου 3,70 Ευρώ), χωρίς καμία προμήθεια από την τράπεζα και η συναλλαγή είναι ασφαλής.


Ευχαριστώ από καρδιάς όσους με τίμησαν και στήριξαν αυτή τη νέα μου προσπάθεια, κατεβάζοντας τα αρχεία μου.

Επίσης, λυπάμαι πολύ για κάποιους που οικειοποιούνται τις ιδέες μου, χωρίς να σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα και τα Creative Commons τα οποία είναι αναρτημένα στη σελίδα μου. 
Η συναδελφική αλληλεγγύη και η εκτίμηση στο έργο του άλλου, δυστυχώς είναι μια έννοια που κάποιοι δεν γνωρίζουν...


1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφη ιδέα για τις πρώτες μέρες. Συγχαρητήρια και για την νέα προσπάθεια στο teacherspayteachers

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.