Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ - ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΗΣ

Δημιουργήσαμε με τα παιδιά ένα βιβλίο γνώσης για τους καρχαρίες, μετά από έρευνα που κάναμε σε βιβλία και διαδίκτυο.
 Η ονομασία "καρχαρίας" προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κάρχαρον (= πριόνι), λόγω του σχήματος και της διάταξης της οδοντοστοιχίας του.

  Οι πρώτοι Καρχαρίες εμφανίστηκαν πριν από 400 εκατομμύρια χρόνια, πριν ακόμα κι από τους δεινόσαυρους. Σήμερα οι καρχαρίες ζουν 20 - 30 χρόνια,αλλά φτάνουν κάποια είδη μέχρι και τα 70 χρόνια.

 Oι Καρχαρίες δεν έχουν ποτέ έλλειψη από δόντια. Όταν τα μπροστινά φθαρούν ή σπάσουν, αντικαθίστανται από καινούρια. Καθώς ο καρχαρίας μεγαλώνει, τα δόντια του γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο καρχαρίας αλλάζει χιλιάδες δόντια.



Υπάρχουν πάνω από 400 είδη καρχαρία. Υπάρχουν μεγάλοι, όπως  ο φαλαινοκαρχαρίας που φθάνει τα 12 μέτρα!!! και μικροί καρχαρίες, όσο η παλάμη μας. Ο πιο σαρκοβόρος είναι ο λευκός καρχαρίας. Άλλοι είναι ο σφυροκέφαλος, που έχει κεφάλι σα σφυρί, ο προσκυνητής, που κολυμπάει με ανοιχτό στόμα, ο καρχαρίας αλεπού, λάμια και άλλοι.
Ο καρχαρίας τίγρης είναι ένα αρπακτικό, γνωστό για τις περίεργες διατροφικές του συνήθειες. Γνωστός και ως «σκουπιδιάρης», τρέφεται όχι μόνο με ψάρια, φώκιες, πουλιά, μικρότερους καρχαρίες, καλαμάρια, χελώνες και δελφίνια, αλλά πολλοί καρχαρίες του είδους έχουν βρεθεί με πινακίδες, απόβλητα ή κομμάτια παλιών ελαστικών στην κοιλιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.