Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙ, ΥΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΗΜΑ

ΦΟΥΣΚΩΣΑΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ, ΤΟ ΤΥΛΙΞΑΜΕ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ, ΤΟ ΔΕΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ, ΒΑΛΑΜΕ ΑΤΛΑΚΟΛ ΚΑΙ ΡΙΞΑΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΛΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ, ΑΦΟΥ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ… ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΗ Η ΚΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΛΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΜΕ






7 σχόλια:

  1. Μαρίνα γεια σου! Παρακαλουθώ καιρό τωρα το blog σου,απλα πρώτη φορά γράφω! Μπράβο και καλή σύνεχεια!
    Να σε ρωτήσω τώρα για την κατασκευή σας..
    Αν βάλουμε γκοφρέ θα γίνει καλό? αρκετό βέβαια!
    Τι υλικό έβαλες ακριβώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλα ύφασμα από κάτι παλιές κουρτίνες, σαν τούλι, μετά το δέσαμε με σπάγκο ή μαλλί, ότι ήθελαν τα παιδιά, και μετά το άλειψαν όλο με ατλακόλ και ρίξαν χρυσόσκονη. Αύριο θα σκάσουμε τα μπαλόνια. Έγιναν πολύ όμορφα. Η φωτογραφία τα αδικεί. Το γκοφρέ νομίζω θα μουλιάσει με την κόλλα. Σε μια κατασκευή που είδα το είχαν σκέτο σπάγκο, αλλά στην πράξη τα παιδιά δεν μπορούν να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά λες.. θα ψάξω να βρω απο παλιές κουρτίνες..
    Χρειάζεται μαλλι η σπάγκο οπωςδήποτε?
    Η απλα θέλατε?
    εμένα μου φαίνονται πολύ όμορφα & απ'τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΟ ΜΑΛΛΙ Η ΣΠΑΓΚΟ. ΒΑΖΕΙΣ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΕΙΣ ΤΟ ΣΠΑΓΚΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΑΤΛΑΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΞΑΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ.ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΑΓΚΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ Ο ΣΠΑΓΚΟΣ, ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΕ ΑΤΛΑΚΟΛ. Ο ΣΠΑΓΚΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΣΕ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΑΚΟΛ Ο ΣΠΑΓΚΟΣ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ. ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς! Και εμένα δεν με νοιάζει αν θα βγει όμορφο,η τέλειο! Την άλλη εβδομάδα θα το κάνω λογικά,αρκεί να βρω υφάσματα. Ευχαριστώ πολύ και καλό σου βραδάκυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη ιδέα...... Να μη σε βρω νωρίτερα. Θα την πρότεινα στις νηπιαγωγούς της κόρης μου. Έτσι θα έφτιαχναν μόνοι τους τα στολίδια για το δεντράκι τους και δεν θα μας ζητούσαν να τους στείλουμε!
    Ευτυχώς μας ζήτησαν ξύλινα ή υφασμάτινα και όχι πλαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.