Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το παιχνίδι των Αριθμών και των Σχημάτων μέσα από την Τέχνη

Σκέφτηκα να σας προτείνω το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο δουλεύω για τους αριθμούς και τα σχήματα...
Ο σκοπός του βιβλίου είναι διπλός: Η επαφή του παιδιού με τους αριθμούς με τρόπο που καλλιεργεί την αντίληψη και την παρατηρητικότητά του και η επαφή του παιδιού με τη βυζαντινή τέχνη.
Μέσα από την παρατήρηση των βυζαντινών έργων τέχνης και τις ασκήσεις, το παιδί μαθαίνει να μετρά από το 1 έως το 20 και να σχεδιάζει όλα τα γνωστά σχήματα (κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, ρόμβος).
Η συγγραφέας, ούσα εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας, γνωρίζει τα όρια του αναγνωστικού της κοινού. Απευθυνόμενη σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών καλύπτει τους αριθμούς 1-20 και τα επίπεδα σχήματα. Με απλές εντολές και προτροπές που οι αναγνώστες μπορούν να ακολουθήσουν, καλύπτει τους στόχους της. 
Μέσα από το «κυνήγι» των αριθμών και των σχημάτων, καλλιεργείται η φιλοπεριέργεια των παιδιών καθώς πρέπει να παρατηρήσουν πολύ προσεκτικά για να μπορέσουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του βιβλίου, να ανακαλύψουν αριθμούς και σχήματα, και να μετρήσουν.
Η επαφή των παιδιών με την Βυζαντινή τέχνη μέσα από τις παραστάσεις, τα επίτιτλα και τα πρωτογράμματα τα οποία χρησιμοποιούνται, καλλιεργούν την κριτική ικανότητα των παιδιών.






3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιούλα Δαβέρου, Το παιχνίδι των αριθμών & των σχημάτων μέσα από την τέχνη, εκδόσεις Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.